top of page

Thu, 06 May

|

Online theatervoorstelling

De Sekte van Saskia : ONTMANTELD

‘De sekte van Saskia: Ontmanteld’ door Behoud de Begeerte, KULeuven en Saskia De Coster zal de blik richten op de toekomst. Drie andere auteurs - Aya Sabi, Sofie Lakmaker en Annelies Verbeke - schreven een verhaal. Hyster-x gaat in gesprek met Annelies over schrijverscollectieven.

De Sekte van Saskia : ONTMANTELD
De Sekte van Saskia : ONTMANTELD

Time & Location

06 May 2021, 20:00

Online theatervoorstelling

About the event

‘De sekte van Saskia: Ontmanteld’ zal de blik richten op de toekomst. Saskia zelf legt haar sekteleiderschap naast zich neer. In een manifest licht ze toe waarom. Drie andere auteurs - Aya Sabi, Sofie Lakmaker en Annelies Verbeke - schreven een verhaal en baseerden zich daarvoor op vragen over de toekomst, hen aangereikt door wetenschappers. Wie toekomst roept, durft al eens voorzichtig utopie te zeggen. Anne-Mie van Kerckhoven creëerde enkele jaren geleden voor KU Leuven een werk dat ze baseerde op het utopisch handschrift van Thomas More. De kunstenares zal met Jeroen Olyslaegers (ja, ook mannen zijn vanaf nu welkom in de sekte, onder enkele voorwaarden) in gesprek gaan over utopie en kunst. Uschi Cop, het jonge brein achter Hyster-X, spreekt met Annelies Verbeke over schrijverscollectieven, de canon en het gebrek aan vrouwen daarin. WLAZLO verzorgt de muziek.

Voor het segment van de samenleving dat nu nog niet overtuigd is van deze voorstelling, willen wij graag benadrukken dat Hinda Bluekens, de hilarische en energieke vrouw achter onder meer ‘Waar is zijn libido’, de presentatie verzorgt.

TE BEKIJKEN VIA: https://www.begeerte.be/bdbtv

Share this event

bottom of page