top of page

Thu, 09 Mar

|

Leuven

Leesclub 'De Argonauten' van Maggie Nelson

In kleine groep duiken we in “De Argonauten” van Maggie Nelson en bespreken we de thema’s die in het boek aan bod komen. Margot Delaet van Hyster-X, een collectief voor vrouwelijke en non-binaire makers, leidt het gesprek in goede banen.

Registration is closed
See other events
Leesclub 'De Argonauten' van Maggie Nelson
Leesclub 'De Argonauten' van Maggie Nelson

Time & Location

09 Mar 2023, 20:00 – 21:30

Leuven, Schrijnmakersstraat 17, 3000 Leuven, Belgium

About the event

In “De Argonauten” (2016) komt Maggie Nelson met frisse, krachtige en hoognodige overpeinzingen over seksualiteit, verlangen en ‘familie’, en de beperkingen en mogelijkheden van zowel de liefde als de taal. Centraal staat een liefdesverhaal: de relatie van de auteur met de kunstenaar Harry Dodge. Nelson laat van binnenuit zien hoe het is om verliefd te worden op Dodge, die genderfluïde is. Ze neemt ons mee op de lange weg van een zwangerschap en toont ons de ingewikkelde en de mooie kanten van een gezin dat afwijkt van de norm. Nelson pleit voor radicale individuele vrijheid en de waarde van de zorg voor een gezin.  Praktisch: 20 uur, Barbóék in M, Leopold Vanderkelenstraat 28, Leuven €3, drankje inbegrepen Lees op voorhand “De Argonauten” van Maggie Nelson, 2016, 189 pagina’s.

Deze activiteit maakt deel uit van het programma "Generatie Vrouw" in het kader van Internationale Vrouwendag. https://leuven.be/vrouwendag Een organisatie van Leuven Leest ism dienst diversiteit, Hyster-X en Barbóék.

Share this event

bottom of page